Vamlingbo Sockenförening

År 1995 blev Vamlingbo ”årets socken” och samma år bildades sockenföreningen.

Sockenföreningens ändamål är att skapa en positiv utveckling i Vamlingbo.

Nu är föreningen väl etablerad och vi tror de flesta tycker den har en viktig funktion i vår bygd. Vi är en ideell, opolitisk förening som främst engagerar oss i frågor som rör landsbygdsutveckling i Vamlingbo men även det som rör Storsudret.

Sockenföreningen var en drivande faktor att en återvinningsstation etablerades på Storsudret.

Föreningen försöker också ha ett engagemang för natur, kultur och traditioner i socknen. Vi ser till att Grumpe badplats underhålls och utvecklas, att sevärdheter i socknen årligen uppdateras. Att en hjärtstartare finns i kyrkan. Ambitionen är att en årlig sockenfest skall anordnas i bygdegården.

Vi har ett föreningsliv med Bottarvegården, bygdegård- och bastuförening.

Många företag har etablerat sig här, såsom, jordbruk, åkeri, smedja, textil- och byggföretag, utvecklingsbolag, turridning och gårdsbutik.

Vid kyrkan i prästgården finns Naturum, Forum Östersjön, konstmuseum med servering och besöksträdgård.

Vi vill gärna prata om framtiden och hoppas du vill ta en funderare ifall det är något som du tycker sockenföreningen borde engagera sig i. Kanske går du och bär på någon idé som kan bli verklighet om vi hjälps åt. Vi behöver din hjälp och ditt engagemang för att vi tillsammans skall åstadkomma det som gynnar utvecklingen i Vamlingbo.

Kontakt:
anita.sjoberg(at)telia.com

asa.cederwall(at)tele2.se